Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΡΧΙΑ
...ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΑΣ,ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ.ΛΑΘΟΣ! Η ΛΕΞΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ "Α" ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΡΧΗ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΞΟΥΣΙΑ".ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ".Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
ΣΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ,ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,ΔΗΛ ΝΑ ΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ.ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΤΑ ΚΡΑΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.ΑΡΩΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΧΡΗΣΙ ΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΚΟΠΗΣ ΒΙΑΣ.ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ


Γ.ΚΩΝ


ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

4 σχόλια:

nikosnikos είπε...

Αναρχια...
Κουμουνισμος...
Φασισμός...
Δημοκρατία...
Και τοσα αλλα...

Ποσες διαφορες και ποσές ομοιότητες νομίζεις πως έχουν???
Έχεις σκευτεί ποτε ποιο είναι το κοινό τους χαρακτηριστηκό???

ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΟΥΛΑ "ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Ακομα και στην ΑΝΑΡΧΙΑ που με τοσο παθος εξυμνείς θα υπάρχουν οι ΑΡΧΗΓΟΙ που θα δαμαζουν τα πλήθη. Το μονο που αλλάζει στα διάφορα παραδείγματα που προανέφερα είναι ο τρόπος με τον οποιο γίνετε. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Δεν εισηγούμε να σταυρώσουμε τα χέρια και να κατσουμε να κοιτάμε την διαφθορα να γίνεται κινητήριος δύναμη στις ζωές μας, ούτε και να επιτρέψουμε στο σύστημα να μας απορροφήσει.
Αυτό που λέω είναι να πιστέψουμε στην αλλαγή οχι του οποιουδήποτε πολιτεύματος (γιατί όλα τα ίδια ΣΚΑΤΑ ειναι) αλλά στην αλλαγή των ανθρώπινων ιδανικών.
Τώρα θα μου πεις... είναι δυνατών να αλλάξει το κατεστημένο?? Είναι δυνατών να αποβάλουμε ολη αυτη τη βρώμα απο τις ζωές μας????????
Δεν ξέρω !! !! !!
Αλλα κάποιος Σοφότερος από εμάς κάποτε είπε: "ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ" Εrnesto ”che” Guevara.

Ελπίζω να μην σε κούρασα και συγγνώμη για τα οποιαδήποτε λάθη.

Νikosnikos

Y.Γ. Λυπαμε που δεν σου απάντησα στο comment σου, στο blog μου αλλά το έχω εγκαταλήψει εδώ και καιρό λογώ ελλείψης χρόνου. Σε ευχαριστώ πάρα πολυ ομώς.

penny είπε...

e..ΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...ΕΓΩ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ...Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...

Nikosnikos είπε...

Να υποθέσω πως διαφωνείς με κάτι που είπα???
Πιστεύεις ότι στην Αναρχία δεν θα ύπαρχουν οι Αρχηγοι που θα κατευθήνουν τα πλήθη??
Δεν θα υπάρχουν τα προβατάκια που λείτουργούν ως φερέφωνα των Ισχυροτέρων???

penny είπε...

Ε...ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ...